Utesøstre inviterer til tur – Lavterskeltilbud på Merkedammen

Utesøstre inviterer til tur – Lavterskeltilbud på Merkedammen

25 til 26. oktober arrangerte Stine @northernknitting og jeg en fellestur til Merkedammen i Vestfold. Dette skulle være et tilbud for alle som vil være med på tur uansett erfaring eller nivå. Stine og jeg har vært mye på tur sammen, vi stortrives i hverandres selskap og har lyst til å bringe friluftsgleden videre til andre. Vi ønsket også å tilrettelegge på best mulig måte for at alle skulle få en fin tur.

Hvordan vi tilrettela for lavterskeltur:
– Lavvo
– Setter opp gapahuk til oppbevaring pga værmelding
– Ved til koselig bål
– Kort avstand fra parkering til camp, 20 meter
– Ekstra soveposer, jervenduker og liggeunderlag
– Ekstra klær, ullgensere, ullsokker, luer, vanter
– Snacks, kakao og kaffe
– Gi trygghet til deltakerne/ gå en nattevakts runde
– Ta med reinskinn som alle kan sitte på rundt bålet

Gapahuken må opp, Stine fikser det!

Merkedammen ligger i Re kommune i Vestfold. Det er et friluftseldorado for alle som liker å være i naturen. Det er masse trær til hengekøye, fint med tarp og telt og alt du kan tenke deg. Vil du fyre bål må jeg anbefale deg å ta med egen ved da det er lite å fyre med i skogen der. Du kan velge hvor langt du ønsker å gå for å overnatte, alt fra 10 meter til flere km. Denne dagen gikk vi 20 meter og fant en perfekt plass hvor vi kunne ha camp. Vi tok med lavvo til de som ville sove i den istedenfor å stresse med eget telt. Den satt vi opp selv før gjestene kom og laga en koselig camp.

I løpet av dagen kommer det opp mot 15 stykker. Noen velger å bare være der til middagen og bålkos, mens resten overnatter i lavvo, telt og hengekøye. Vi koser oss og latteren henger løst hele dagen. Det er en gruppe med fine mennesker som kom i dag, fint at man kan tulle litt og ikke være så høytidlige. Dette gir mersmak for oss som arrangerer. Det er også en fin blanding av hunder som kom. De springer rundt, leker og sovner rundt bålet når det mørkner. Vi hadde laget en quiz med mange fine premier for kvelden. Quizen bestod av mange forskjellige spørsmål; friluftsliv, strikking, geografi og personlige spørsmål om oss. Vi deler ut quizen og folk sitter ivrige rundt bålet og prøver å løse spørsmål. Vi oppsummerer quizen og deler ut premiene. Alle er fornøyde og lo godt av spørsmålene underveis.

Vi sitter en stund rundt bålet å skravler om tur, tull og alt annet. Noen lager seg mat av realturmat, ei lager quiche over stearinlys og noen lager viltgryte. Vi koser oss med mat, drikke og knitringen til bålet. Bålet har en sånn effekt på folk, at man ofte sier ting man ellers ikke hadde sagt uten bålet. Noen åpner seg mer, føler seg mer tilpass og åpen. Det knitrer fra bålet og det blir helt stille. Knitring i bålet er noe av det beste jeg vet, jeg får lyst å legge meg vesiden av bålet i natt, bare for å kunne høre på knitringen. Jeg føler en indre ro rundt bålet, bare sitte å stirre inn i flammene og ingenting. Tiden står på en måte helt stille, og det liker jeg. Hvorfor skal vi haste oss hele tiden?

Etterhvert går vi å legger oss. Pakker bort alt inn i gapahuken og lavvoen, det skal snø og regne i natt. Det blir stille i campen, og jeg blir stående litt å nyte. Det har vært en fin kveld med fine mennesker. Kjempe koselig at folk med samme lidenskap og interesser kan samles rundt et bål og kose seg sammen.

I løpet av natten begynner det å regne, jeg ligger å hører på regnet slår mot tarpen og at den lille vinden suser gjennom trærne. Det gir en behagelig ro og følelse. Jeg sovner til lyden av regnet mot tarpen. Jeg våkner rundt kl 04:00 og tarpen er full av snø. Utrolig vakkert syn.

Vi samles igjen rundt 10 tiden og fyrer opp et bål, spiser frokost og drikker kaffe. Etterhvert begynner folk å reise hjem. Alle har kost seg på tur, og det setter vi utrolig stor pris på. Tanken er å arrangere flere slike turer, og vi ser at flere i hele landet har lyst til å være med oss på tur.

Vi takker for en utrolig hyggelig kveld! Håper å få arrangert en slik tur igjen snart, og vi har allerede mange ønsker fra dere om hvor vi skal arrangere neste gang.

Send gjerne en melding om du lurer på noe 🙂

Takk til alle som sponset oss med premier og snacks; Aclima, larsmonsen.no, Fjellsport/Sydvang, Realturmat, FjallrevenOslo, Kiwi Andebu.


4 kommentarer til «Utesøstre inviterer til tur – Lavterskeltilbud på Merkedammen»

  1. Kjenoe koselig å lese, skulle ønske jeg bodde nærmere. Får prøve å få til en slik tur her oppe i Møre og Romsdal. ❤️

  2. Det her vil jeg gjerne være med på om dere fortsatt holder på neste år. Flytter nedover fra Finnmark til Sandefjord til sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: